Logo gemeentenieuwsonline.nl

Jan van Sonsbeeck houdt tuinen en fruitteelt in topconditie

  Zakelijk

LOO – Geef Jan van Sonsbeeck (42) een snoeischaar en hij is een gelukkig man. Met zijn eigen bedrijf Overbergschehofstede Van Sonsbeeck onderhoudt hij tuinen en groen en snoeit hij fruitteelt bij particulieren en bedrijven. Wie hem inschakelt plukt daar letterlijk en figuurlijk de vruchten van.

"Een prachtige combinatie", vertelt hij over zijn dagelijkse werkzaamheden. "In de winter ligt het accent op het snoeien van fruitbomen, de rest van het jaar op tuinonderhoud zoals hagen snoeien, schoffelen, grasmatten leggen, maaien en verticuteren van het gazon. Zo ben ik het hele jaar door onder de pannen."

Het snoeien van fruitteelt is echt een vak apart, dat Jan van Sonsbeeck tot in de finesses beheerst. Ook hagen snoeien is precisiewerk, voor een strakke haag is veel gevoel en beheersing nodig.

Wat hij ook doet, altijd gebeurt het netjes. "Een tuin ontwikkelt en groeit, dus moet het worden bijgehouden om mooi en gezond te blijven. Bovendien oogt je huis of bedrijfspand beter, het geeft rust in je hoofd en bevordert zo het welbevinden en de creativiteit van mensen. Dat onderschatten mensen nogal eens." Overbergschehofstede Van Sonsbeeck biedt verschillende onderhouds-pakketten voor tuinen aan, voor particulieren en bedrijven. Van een voor- en/of najaarsonderhoudsbeurt tot wekelijks onderhoud van de tuin. "De klant staat altijd voorop, ik denk altijd mee, geef desgevraagd advies. We moeten samen een goed gevoel hebben."

Overbergschehofstede Van Sonsbeeck

 (T) 06-51540922

(E) j.sonsbeeck@kpnplanet.nl

Meer berichten