Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Xycleservice geeft e-bikes een 2e leven!

  Zakelijk

DOESBURG - Tijdens de "restant" weken worden er bij Xycleservice in Doesburg niet alleen gewone fietsen aangeboden maar ook veel gebruikte e-bikes oftewel elektrische fietsen. Helaas bestaat er op dit moment veel negativiteit als het gaat om de aanschaf van een gebruikte e-bike. Zo zou het volgens de ANWB onverstandig zijn een fiets aan te schaffen met een gebruikte accu. Onzin zeggen ze bij Xycleservice, tuurlijk krijg je de meeste zekerheid en garantie op een nieuwe e-bike, maar deze kost dan ook wel 2 tot 3 keer zoveel als een gebruikte. Bij de aanschaf van een gebruikte e-bike is het echt niet zo dat deze binnen korte tijd de geest geeft en dat er een nieuwe accu moet worden aangeschaft. Zou dat op den duur wel een keer moeten, dan nog is men aanzienlijk goedkoper uit ten opzichte van een nieuwe fiets en kan de fiets weer jaren mee. We rijden tenslotte ook niet allemaal in een nieuwe auto!

Waar ze bij Xycleservice wel voor waarschuwen is het laten vervangen van cellen in de accu, dit is veelal onbetrouwbaar en in sommige gevallen serieus gevaarlijk. De accubranden van de afgelopen periode bij diverse rijwielzaken zijn allen veroorzaakt door dit soort accu's. Als er vervanging nodig is, koop dan gewoon een originele accu met volledige fabrieksgarantie!

Mocht u een gebruikte e-bike willen aanschaffen, bij Xycleservice krijgt u op de meeste modellen een volledige garantie van 6 maanden en vertellen zij u graag wat de overige mogelijkheden zijn.

Kom gerust aan bij Xycleservice in Doesburg voor informatie, maak een proefrit, of een afspraak voor het onderhoud van uw fiets.

www.xycleservice.nl , Leigraafseweg 33F in Doesburg, tel. 0313-412727

Meer berichten