Logo gemeentenieuwsonline.nl
Marjanne Swanenburg: “Alle spieren worden aangepakt”
Marjanne Swanenburg: “Alle spieren worden aangepakt”
Zakennieuws

Complete cardio- en krachttraining vanuit het hart

  Zakelijk

DUIVEN – Eén van de vestigingen van Curves, de grootste fitnessketen ter wereld, zit aan de Rijksweg in Duiven. Bijna driehonderd vrouwen tussen de veertien en tachtig jaar volgen meerdere keren per week een complete cardio- en krachttraining in slechts dertig minuten. Zij voelen zich gezonder, vitaler en fitter.

De vrouw achter het succes is Marjanne Swanenburg. Samen met Margo, Mia en Yvette begeleidt ze de vrouwen. "Vrouwen krijgen hier dezelfde workout die in een normale sportschool anderhalf uur duurt. We hebben elf toestellen zonder zware gewichten die één voor éen worden afgewerkt. Dertig seconden inspanning en dan even rust. Elk toestel traint meerdere spieren en past zich dankzij een hydraulische pomp automatisch aan aan jouw inspanningen. Je hebt geen gedoe met het veranderen van gewichten of instellingen. Alle spieren worden aangepakt. Iedereen kan het op haar eigen niveau doen." Vrouwen die willen kennismaken met Curves kunnen dertig dagen sporten voor dertig euro, waarvan de eerste vijf workouts op afspraak zijn onder begeleiding van een Curves Coach.. "Dan letten we op houding, ademhaling, eventuele fysieke ongemakken. Als ze daarna lid willen worden betalen ze 44 euro per maand en mogen ze onbeperkt sporten zonder af te spreken of vaste lestijden te volgen. Ook kunnen ze een super afvalprogramma volgen, dat Curves Complete heet.

Voor sommige dames is het ook een sociaal gebeuren. Wij zijn vaak de eerste mensen die hen op een dag persoonlijk aanspreken. Hoe belangrijk is dat? Je kunt wel training geven, maar het moet wel uit je hart komen. Dat gebeurt hier in Duiven."

Curves Duiven

Rijksweg 60B

0316-263120

Meer berichten