Wilco Jonkhans: “We gaan straks met schoon gerecycled water wassen”
Zakennieuws

Carwash de Duif breidt uit met voorwasstraat

Zakelijk

DUIVEN – Carwash de Duif gaat uitbreiden. Naast een compleet nieuwe voorwasstraat krijgt de huidige wasstraat een upgrade met een nieuwe borstelmachine en nieuw poetsstation.

Met een verdubbeling van het waterreservoir en gebruikmaking van gerecycled water is het bedrijf op bedrijventerrein de Nieuwgraaf vanaf 20 oktober helemaal klaar voor de toekomst.

"Alle auto's gaan hier straks showroom-clean de deur uit", lacht Wilco Jonkhans (53). Sinds vier jaar is Jonkhans bedrijfsleider van Carwash de Duif. "Kwaliteit gaat bij ons boven kwantiteit. Ik praat veel met klanten, dan krijg je soms bruikbare tips over zaken die nog beter kunnen. Een voorbeeld? De dorpels aan de zijkant van de auto's lopen schuin weg. Eerst hadden wij alleen een borstel die rechtsom draait en niet alles schoon kreeg, nu hebben we er 1 achter gezet die linksom draait, met als resultaat dat wel alles schoon wordt."

Met een lengte van 45 meter is Carwash de Duif de grootste wasstraat van de regio: de capaciteit bedraagt 120 auto's per uur. De wasstraat kent vier wasprogramma's, stofzuigen na afloop is gratis. Ongeacht welk programma gaan de auto's na de verbouwing eerst de voorwasstraat in. "De wagen wordt dan machinaal helemaal ingesopt en afgespoten en is al voor tachtig procent schoon voordat het de hoofwasstraat in gaat. Hieraan voegen we een poetsstation toe en nieuwe borstels en drogers. Hierdoor kunnen we een nog betere kwaliteit leveren." Carwash de Duif heeft daarnaast oog voor duurzaamheid. "Het waterreservoir wordt verdubbeld een aangepast, zodat we met schoon recyclewater gaan wassen. Ook dat vinden we belangrijk."

Carwash de Duif

Cartograaf 1 Duiven