Logo gemeentenieuwsonline.nl

Dagbeleving ’t Buurthuis biedt meer dan alleen een zinvolle daginvulling

  Zakelijk

PANNERDEN - Wanneer u nog zelfstandig thuis woont en behoefte hebt aan meer structuur en/of gezelschap dan kunt u gebruik maken van Dagbeleving ’t Buurthuis.

Door mensen met dementie een gestructureerde dag te bieden, behoud en bevorder je de zelfredzaamheid. Hierbij sluiten we aan bij de mogelijkheden en behoeften van onze gasten en richten we onze aandacht op mobiliteit, valpreventie en gezonde voeding. Tussen de middag wordt er een verse warme maaltijd geserveerd. Tevens hebben wij aandacht voor het ondersteunen en ontlasten van mantelzorgers.


Monique Grob uit Zevenaar en Babette Heuting uit Arnhem kennen elkaar al jaren vanuit de gezondheidszorg en sloegen de handen ineen om in Pannerden ’t Buurthuis een kleinschalige dagbeleving voor mensen met dementie te beginnen.
Ze noemen het een dagbeleving in plaats van een dagbesteding en ze hebben het over gasten in plaats van cliënten. Het zegt iets over de manier waarop Monique en Babette hun werk willen doen. We willen de gasten een zinvolle gezellige dag bieden, aangepast aan de individuele behoefte. Kleinschalig houdt in dat we werken met groepen tot acht personen met daarop twee zorgprofessionals en ondersteuning van een vrijwilligster.


Wanneer u interesse is gewekt of voor meer informatie over de mogelijkheden
kunt u contact opnemen met Monique Grob 06 82078185 of Babette Heuting 06 83609670. ’t Buurthuis heeft geen wachtlijst.


Dagbeleving 't Buurthuis, Claudius Civilisstraat 5, Pannerden, info@tbuurthuis.nl, www.tbuurthuis.nl.

Meer berichten