Xycleservice E-bike test 2020

Xycleservice E-bike test 2020

Zakelijk

DOESBURG - Ook dit jaar heeft Xycleservice uit Doesburg weer een E-bike test gedaan in de kop van Sauerland. De bedoeling van deze test was om een nog beter beeld te krijgen van hoe de huidige E-bikes op dit moment functioneren, de techniek staat immers niet stil.

Dit jaar werd er tijdens het mooie laatste weekend van september besloten, wederom, boven in Sauerland een rondje Möhnesee te maken over een afstand van 52 kilometer met ruim 450 hoogtemeters. Het hoogte verschil varieerde van 90 tot ruim 310 meter hoogte, een echte test dus. De zes meest verkochte modellen werden uit de winkel meegenomen in de prijsklasse tussen de 1899 euro en 4199 euro.

Zo werden er fietsen getest van Giant, Multicycle, Huyser, Velo de Ville en Freebike, uitgerust met middenmotoren van Bosch, Yamaha, Shimano, Brose en Bafang.

Tegenwoordig is niet alleen het merk fiets bepalend voor de keuze van aanschaf, maar bepaald het merk en type middenmotor heel sterk de uiteindelijke voorkeur en of keuze. Het werkt allemaal goed, maar hetzelfde is niet altijd voor een ieder geschikt, waardoor de keuze sterk uiteen kan lopen. Ook blijft de voorwiel aangedreven fiets nog steeds een prima keuze.

Slechte 'merk'-fietsen bestaan niet meer, maar smaken verschillen en zo bleek ook weer uit deze test.

Wilt u meer weten over deze test of zelf een proefrit maken, dan bent u van harte welkom bij Xycleservice aan de Leigraafseweg 33-F in Doesburg! www.xycleservice.nl.