Amnesty schrijft voor jongeren tijdens Write for Rights 2019

REGIO - Op 10 december is het Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Tijdens de Write for Rights 2019 besteedt Amnesty International speciale aandacht aan kinderen en jongeren.

In Zevenaar en omgeving organiseert Amnestywerkgroep Zevenaar verschillende schrijfacties:

Op 7 december kunt u in Kunstwerk! Bibliotheek Zevenaar, Kerkstraat 27 van 12.00 – 15.00 uur brieven schrijven. Onder andere Bert Frölich, Rien van den Heuvel en wethouder Belinda Elfrink schrijven mee.

Op 10 december organiseert werkgroep Zevenaar op drie verschillende locaties schrijfacties:

In het Gemeentehuis van Zevenaar aan de Kerkstraat 27 zijn tussen 12.00 en 15.00 uur de deuren geopend en is iedereen welkom om in actie te komen. Tussen 12.30 en 13.30 uur schrijven drie burgemeesters mee: burgemeester Van Riswijk van Zevenaar, locoburgemeester Knuiman namens Duiven en burgemeester Van Hout van Westervoort

In het Gemeentehuis van Westervoort aan het Dorpsplein 1 kan men tussen 11.00 en 13.00 uur brieven schrijven.

Tussen 13.15 en 15.15 uur kan men schrijven in het Gemeentehuis van Duiven, Koning Willem-Alexanderplein 1.

Tot slot wordt er ook dit jaar in samenwerking met de protestantse gemeente Zevenaar een Amnesty themadienst georganiseerd. De dienst is op zondag 8 december om 10.00 uur. Locatie is de Ontmoetingskerk, ingang aan de Dokter Honigstraat 3 in Zevenaar. Dit jaar staat de dienst in het teken van 30 jaar kinderrechten. Er is speciale aandacht voor Marinel Sumook Ubaldo uit de Filipijnen. Na afloop van de dienst kunnen brieven geschreven worden.