Vrijwilliger en vluchteling. (foto: Goedele Monnens)
Vrijwilliger en vluchteling. (foto: Goedele Monnens) (Foto: Goedele Monnens)

VluchtelingenWerk zoekt juridisch vrijwilliger in Duiven/Westervoort

REGIO - Zie jij het als een uitdaging om een ingewikkeld dossier helemaal uit te pluizen? Ben je een volhouder en bijt je je graag ergens in vast? Zet jij je graag in voor vluchtelingen? Dan zoeken we jou als juridisch begeleider!

Als juridisch begeleider in de gemeente zul je je vooral bezig houden met gezinsherenigingen, het verlengen van verblijfsvergunningen, het aanvragen van naturalisatie, en in sommige gevallen met ingetrokken verblijfsvergunningen. Je houdt juridische intakes en zorgt ervoor dat dossiers volledig zijn. Je informeert cliënten over procedures en geeft uitleg over brieven en formulieren die zijn ontvangen. Je onderhoudt contacten met de IND of advocaten en houdt de lopende procedures goed in de gaten. Ook vluchtverhaalanalyse kan een onderdeel van je taken zijn. De tijdsbesteding is twee dagdelen per week.

Wat bieden wij?
Je maakt deel uit van een betrokken en gemotiveerd vrijwilligersteam. Verder bieden wij ondersteuning door een beroepskracht, een inwerkprogramma, de mogelijkheid om aanvullende cursussen en trainingen te volgen, een onkostenvergoeding en vooral boeiend en zinvol werk! Je kunt werkervaring opdoen en/of je kennis en ervaring inzetten voor anderen.

Interesse?
Kijk dan voor meer informatie op onze website: www.vluchtelingenwerk.nl/oostnederland/duiven en kijk bij de vacatures. Je kunt ook een mail sturen naar teamleider Susanne Kleberg, via skleberg@vluchtelingenwerk.nl.