Gospelkoor YES treedt op bij de Evangelische ChristusKirche. (foto: Henk van Loenen) (Foto: Henk van Loenen)

Gospelkoor YES was in Gemünden en komt in Duiven!

DUIVEN - Anderhalf jaar geleden heeft Gospelkoor YES in Duiven een muzikale bijdrage geleverd tijdens een ‘uitwisselingsdienst’ met Gemünden am Mein. Het optreden viel in goede aarde met als gevolg dat het koor is gevraagd naar Duitsland af te reizen.

Zaterdagmiddag 26 oktober was het zover en nam het de aftrap bij het SOS Dorfsgemeinschaft in Hohenrot, een instelling voor verstandelijk beperkten. Wat was het een feest. De bewoners dansten en zongen met alle liederen mee. De middag kon voor hen en voor het koor niet meer stuk!

Aan het begin van de avond was het tijd voor een concert. In samenwerking met een meisjeskoor, een blazersensemble en een jonge begenadigde pianist heeft Yes een concert gegeven in een prachtig, maar akoestisch ó zo moeilijk gebouw van het Kreuzkloster. Ook hier was het een feest om voor en met hen te mogen zingen én muziek te maken.

’s Zondags voordat het koor weer huiswaarts keerde hebben ze een dienst van de Evangelische gemeente bijgewoond en muzikaal begeleid.

Het weekend was de moeite waard en het smaakte naar meer… Gelukkig kunnen de koorleden hun honger stillen op zondag 1 december. Dan mag Yes opnieuw in Duiven optreden in de ‘Witte Kapel’ aan de Rijksweg 56b. De dienst begint om 10.30 uur. Het zal geen concert worden, maar wel een dienst waarin ze samen met muzikanten diverse liederen zingen die ook in Duitsland ten gehore zijn gebracht. Iedereen is er welkom!