Logo gemeentenieuwsonline.nl
Erfkamerlingschap. (foto: Hans Smit)
Erfkamerlingschap. (foto: Hans Smit) (Foto: Hans Smit)

Jaarlijkse Snertwandeltocht op zaterdag 23 november

HERWEN - Stichting Toeristisch Informatiecentrum ’t Gelders Eiland in Tolkamer organiseert weer de jaarlijkse Snertwandeltocht. Dit jaar een pittige en unieke struintocht van ca. drie uren door normaliter ontoegankelijke natuurgebieden!

De start is bij boerderij De Scholvert van de familie Lamers aan de Ossenwaard 4 in Herwen (bereikbaar via de Eltenseweg/parkeren in De Ossenwaard). Na een korte route bereiken de wandelaars vrij snel het landgoed De Houberg. In de stallen van deze voormalige stoeterij kunnen de deelnemers genieten van warme chocolademelk en wat lekkers. Op deze ook historische plek krijgen de deelnemers het verhaal van bedrijfsleider Arjan Bisschop te horen. Hij vertelt over het beheer van het landgoed en de huidige biologische boerderij met Lakenvelder en Wagyu koeien en Magnalica wolvarkens. Na de pauze wordt het grootste deel van de struinroute voortgezet via De Steenwaard en het Erfkamerlingschap, waarna weer het eindpunt bij boerderij De Scholvert wordt bereikt.

Bij terugkomst in de oude stal van deze boerderij staat er voor de deelnemers een heerlijke kom snert met roggebrood met spek klaar.

Start: verzamelen deelnemers vanaf 12:30 uur bij boerderij ’De Scholvert’. Start om 13:00. De kosten bedragen 10,00 euro en kinderen tot 12 jaar 5,00 euro. "Denkt u er aan gepaste kleding en waterdichte schoenen of laarzen te dragen! Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan tot woensdag 20 november via info@gelderseiland.nl of telefonisch 0316 769024. Meer informatie over deze unieke struintocht of onze andere activiteiten ook op www.gelderseiland.nl."

Meer berichten