Logo gemeentenieuwsonline.nl

Maatjesproject Zevenaar zoekt nieuwe vrijwilligers

ZEVENAAR - Stichting Maatjesproject Zevenaar en Omstreken bestaat sinds 2010 en biedt tijdelijke begeleiding aan mensen, die de weg naar de oplossing daarvan niet zien, geen raad weten met procedures en brieven waar ze mee te maken krijgen. Onze vrijwilligers bieden hulp aan particulieren om uit de schulden te komen.

De stichting werkt nu met tien veldwerkers die worden aangestuurd door vijf vrijwillige bestuursleden. Omdat onder andere het werkgebied uitgebreid gaat worden naar het Gelders Eiland is de stichting op zoek naar meer vrijwilligers om mensen met een hulpvraag te helpen.

De cliënt wordt geleerd met leefgeld om te gaan en hoe allerlei toeslagen aangevraagd kunnen worden. Dit laatste kan ook door onze vrijwilligers worden gedaan. Het geeft de mensen lucht, vooral als er zicht komt op de papieren rompslomp. Het tijdelijk beheren van het persoonlijke budget kan snel uitkomst bieden. Ingewikkelde zaken rond de schuldeisers is voor veel mensen niet te overzien. Onze vrijwilligers kunnen de contacten leggen met uitkeringsinstanties, schuldeisers en met hun ruimte werkervaring mensen op weg helpen en hen motiveren om de financiële weg terug te vinden.

Stichting Maatjesproject is een instelling die onder meer samenwerkt met de gemeente Zevenaar, Caleidoz Welzijn, huisartsen, Baston Wonen en Stichting Leergeld. Via deze instellingen ontmoeten wij onze cliënten en gaan vervolgens in huiselijke sfeer met hen in gesprek.

Heeft u interesse neem dan contact op met de Stichting Maatjesproject Zevenaar, email: info@smzeo.nl, 06 17248219 of kijk op www.smzeo.nl.

Meer berichten