Logo gemeentenieuwsonline.nl
Giel en Lia van den Hoven. (foto: Roline Trapman)
Giel en Lia van den Hoven. (foto: Roline Trapman) (Foto: Roline Trapman)

Expositie 'schilderen met zijde' en portretfotografie in verpleeghuis Liemerije

ZEVENAAR - Lia van den Hoven schilderde in het verleden aquarellen, acryl- en olieverfschilderijen in diverse stijlen en afmetingen. Het experimenteren met zijdelont vormt sinds anderhalf jaar voor haar een nieuwe uitdaging.

Na diverse technieken te hebben uitgeprobeerd vond zij een manier om met zijde te kunnen schilderen en daarna de vormen en kleuren te accentueren met handmatig aangebrachte borduursels. De expositie omvat een tiental in zwart passe-partout ingelijste werken die een heel bijzondere uitstraling hebben.

Lia heeft de afgelopen 25 jaar wekelijks les gehad bij diverse professionals in de regio. Als lid van de fotoclub Doesburg raakte Giel van den Hoven geïnspireerd door een project waarbij foto’s identiek moesten zijn aan de schilderijen van Rembrandt, Jan Steen en Vermeer. Vooral de lichtval fascineerde hem. Hij besloot een eigen serie foto’s met een modern tintje te gaan maken. Tien jonge vrouwen poseerden met bijzondere kragen en hoofddeksels, met een belichting zoals de oude meester Rembrandt de portretten schilderde. Het resultaat is een bijzondere serie portretfoto’s die een middeleeuwse én moderne uitstraling hebben. De foto’s zijn 80 x 80 cm en geprint op Dibond (aluminium). Door een geconcentreerde belichting op het gezicht en een geheimzinnige achtergrond zijn de portretten verrassend.

De expositie van dit kunstenaarsechtpaar is van 9 november - 7 februari te zien in het bewonerscafé en de aansluitende gangen in verpleeghuis Liemerije locatie Zevenaar, Hunneveldweg 12 en is dagelijks vrij toegankelijk van 8.00 tot 20.00 uur.

Meer berichten