Logo gemeentenieuwsonline.nl
Koeien van Landgoed Huis Sevenaer. (foto: Joyce van Katwijk)
Koeien van Landgoed Huis Sevenaer. (foto: Joyce van Katwijk) (Foto: Joyce van Katwijk)

Unieke expositie kunstwerken geïnspireerd op Landgoed Huis Sevenaer.

ZEVENAAR - Zaterdag 23 en zondag 24 november worden in het Liemers Museum bijzondere kunstwerken geëxposeerd. De expositie, georganiseerd door Landgoed Huis Sevenaer, betreft het slot weekend van het kunstevenement 'Vreugdevolle inspiratie' en is gratis te bezoeken.

Het kunstevenement is één van de activiteiten die georganiseerd worden in het kader van het 100e geboortejaar van wijlen Jonkheer Huub van Nispen van Sevenaer. De Jonkheer streed 65 jaar lang voor behoud van het landgoed als kasteelboerderij in het centrum van Zevenaar en ontwikkelde zijn visie op het komen tot balans tussen voedselproductie en natuur. Met het uitdragen van het verhaal van Huis Sevenaer kijken we vooruit; zowel de visie zelf als de toepassing in de praktijk dienen daarbij als inspiratiebron. Begrippen als duurzaamheid, ecologie en biologisch zijn nu zeer actueel; ze werden door hem al tientallen jaren toegepast. Landgoed Huis Sevenaer gaat de toekomst tegemoet, kwetsbaar, maar sterk waarvoor ze staat.

32 kunstenaars doen mee aan het evenement en hebben een dag lang inspiratie opgedaan op het landgoed. Daarna kregen ze een maand de tijd om met de opgedane inspiratie een kunstwerk te vervaardigen. De makers presenteren tijdens de expositie met trots hun vervaardigde kunstwerken, die allemaal uniek zijn en zo een bijzondere verbinding met elkaar en met het landgoed hebben.

De expositie is gratis te bezoeken, zowel op zaterdag 23 als op zondag 24 november tussen 13.30 en 16.00 uur. Het adres is Kerkstraat 16 in Zevenaar (Liemers Museum).

Meer berichten