Logo gemeentenieuwsonline.nl

Op het Tollus bun ik thuus

Prins Robbert den Erste
Prins Robbert den Erste (Foto: Henk Koelewijn)

LOBITH - Carnavalsvereniging Het Olde Tollus, uit Lobith-Tolkamer, heeft het afgelopen weekend drie Pronkzittingsavonden georganiseerd. Zoals ieder jaar waren kosten nog moeite gespaard, om er een aantal mooie avonden van te maken.

Drie avonden was de zaal goed gevuld met Tollemennekes en Tollewiefkes. De zitting droeg de naam 'Pronkzitting the musical tonight'. Aan alle gespeelde en gezongen stukken zat een tintje van een musical, zoals een spectaculaire opening met het lied van de Lion King, waarbij de spelers als dieren waren uitgedost. Verder ontbraken natuurlijk ook niet de Soldaat van Oranje, Dirty Dancing, Mama Mia en nog vele andere.

De prinsengarde had Sister Act ingestudeerd. Uit dit stuk kwam de Prins voor de carnavalsjaar 2019/2020 te voorschrijn, Prins Robbert den Erste. Hij is geen onbekende in de dorpsgemeenschap. Zijn familie, maar ook zijn broer, secretaris van de vereniging, waren zeer verrast net als het publiek. Het aankomende seizoen zullen de carnavalsvierders zich moeten houden aan zijn leus 'Op het Tollus bun ik thuus'. Verder was het een avond, waar werd geluisterd en gezongen door het publiek en waarbij de stemming er goed inzat. Inmiddels druppelen de reacties ook binnen en de algemene tendens is, dat het een goede zitting was, die zeker goed scoorde bij het publiek.

Meer berichten