Sinterklaas komt in Westervoort natuurlijk aan met de boot! (foto: Inge van de Weem) (Foto: Inge van de Weem)

Intocht Sinterklaas Westervoort

WESTERVOORT - Zaterdag 23 november staat de intocht van Sinterklaas gepland in Westervoort. De Sint heeft laten weten dat hij dit jaar weer hoopt aan te komen per boot!

Sint heeft laten weten dat hij 11.30 uur met zijn gevolg van pieten en page voet aan wal zal zetten op de Veerdam. Hier kom je als je bij Wieleman de dorpsweg verlaat richting de IJssel. Sinterklaas wordt opgewacht door Timo en Stefan en natuurlijk onze burgemeester. Deze zal Sinterklaas op gepaste wijze naar het dorp begeleiden, samen met de echte OBK pietenband.

Vanaf 12 uur is er een programma op het dorpsplein. Op het plein komt het feest dan al flink op gang, dus dat staat garant voor een swingende start van de Sinterklaastijd in Westervoort. Aldo treedt op en we gaan natuurlijk lekker zingen met zijn allen!

Mooiste pietje of sinterklaasje?
Uit alle verkleedde pietjes en Sinterklaasjes zullen de pieten ook dit jaar twee kinderen kiezen die het mooist als piet en Sinterklaas verkleed zijn. Sinterklaas beloont hen dan met een prijsje.

Programma De Nieuwhof
Na het programma op het dorpsplein zal Sinterklaas nog een rondtocht maken in het winkelcentrum De Wyborgh. Hierna vertrekt Sinterklaas naar De Nieuwhof. In De Nieuwhof is een heel leuk (en gratis) programma voor de kinderen georganiseerd tussen 14.00 en 16.00 uur. Tijdens deze middag bruist het weer van Sinterklaaspret en we hebben zelfs gehoord dat het pepernoten gaat regenen. Aan de pietendans zal het in ieder geval niet liggen. Verder kun je in de Nieuwhof meedoen aan pepernoten bakken, Pietje knutselen, opblaaskussen, Pietenparcours, oud-Hollandse spelletjes en broodje bakken.