Logo gemeentenieuwsonline.nl
Uw sportfysiotherapeut
Uw sportfysiotherapeut

Eindelijk van pijn verlost dankzij lasertherapie. Praktijk Beweeg Pijnvrij biedt eerste behandeling gratis

 

Pijn... het kan uw leven behoorlijk op zijn kop zetten. Maar gelukkig staan de ontwikkelingen niet stil en wordt er telkens weer nieuwe kennis opgedaan op het gebied van behandelmethoden. Een van deze behandelmethoden is lasertherapie. Hoe moeilijk het is om het dagelijkse leven rondom pijn te plannen, daar weet  Jeannie Diek, praktijkmanager van Beweeg Pijnvrij, helaas alles van. Ze had namelijk zelf chronische ischiaspijn. Daarom investeerde ze in geavanceerde apparatuur voor lasertherapie en wel van de meest ervaren fabrikant op dit gebied. Hiervan is de positieve werking op pijnklachten wetenschappelijk  bewezen.

Uw sportfysiotherapeut
Bij praktijk Beweeg Pijnvrij wordt u begeleid en behandeld door sportfysiotherapeut David Hemstede. Met zijn ruim 13 jaar ervaring als sportfysiotherapeut, bent u bij hem gegarandeerd in goede handen. David is gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met (chronische) pijn. 'Net zoals wel meer vakgenoten denk ik, moet ik eerlijk bekennen dat ik zelf eerst altijd sceptisch ben, als er een nieuw apparaat ontwikkeld is waarvan wordt gezegd dat het patiënten van pijnklachten af kan helpen. Maar in Amerika wordt dit laserapparaat al jaren gebruikt bij sportbonden en dat is uiteraard niet voor niets. Omdat de aanschaf ervan echter nogal een investering vergt, zijn er in Nederland nog niet heel veel fysiotherapiepraktijken die ermee werken. Nu wij in onze praktijk wel lasertherapie kunnen toepassen, heb ik het natuurlijk ook op mezelf getest. Ik had namelijk pijnklachten aan mijn schouder en echt, uit ervaring weet ik nu hoe goed het werkt!'

Waarbij kan lasertherapie helpen?'
In principe kan iedereen die met pijnklachten kampt, geholpen worden met lasertherapie', legt David uit. Omdat lasertherapie pijn verminderd en eenvoudig is toe te passen op verschillende plekken van het lichaam, is het in te zetten bij een scala aan pijnklachten. Van (sport)blessures, hoofdpijn of ontstekingen tot aan artrose of whiplashklachten. David: 'En ook na een gecompliceerde botbreuk of gescheurde pees bijvoorbeeld, kan lasertherapie bijdragen aan een beter herstel. Dit maakt dat een geblesseerde sporter vaak al na enkele lasertherapiebehandelingen de trainingen weer kan oppakken'.

Wat is lasertherapie?
Licht draagt energie over via een golfbeweging van hele kleine deeltjes, fotonen genaamd. Daarvan is het moeilijke woord fotobiomodulatie afgeleid. Via fotobiomodulatie kan beschadigd inwendig weefsel worden verbeterd door middel van licht. Een laser is een lichtbron die een bundel licht van een specifieke golflengte voortbrengt. Laser is bijzonder geschikt, omdat dit het juiste soort licht geeft die een fotobiomodulatie-effect creëert. De lichtbundel die via het laserapparaat tot diep in de weefsels dringt, maakt verstoorde lichaamscellen weer actief. Hierdoor worden ontstekingsreacties verminderd. Bovendien verhoogt het de aanmaak van endorfine, een signaalstofje dat pijn onderdrukt. De actief wordende lichaamscellen zorgen er ook voor dat de gevoeligheid van zenuwuiteinden, die pijngevoel veroorzaken, minder wordt. Daarnaast stimuleert lasertherapie de bindweefselvormende cel tot celdeling. Kortom; het genezingsproces kan met lasertherapie worden versneld en pijn kan worden verminderd of zelfs verdwijnen. De behandeling is volledig pijnloos en geeft geen bijwerkingen.

'Al snel voelde ik een demping in de pijn'


Dorethea probeerde lasertherapie    
Gecertificeerd hardloop- en trailtrainer Dorethea trainde voor een grote trail in de Zweedse sneeuw, maar ze raakte geblesseerd: 'Ik viel hard op de grond omdat ik over boomwortels struikelde. Ik had ongelooflijk veel pijn en kon niet meer goed ademhalen. Mijn huisarts adviseerde rust omdat mijn ribben zwaar gekneusd waren. Ik had gehoord dat lasertherapie pijn zou kunnen verminderen en de genezing zou kunnen versnellen. Ik wilde graag in Zweden mee doen, dus ik besloot om het te proberen. De resultaten waren verbluffend! Al snel voelde ik een demping in de pijn. Na twee weken kon ik weer diep ademhalen zonder pijn waardoor ik met de trail in Zweden mee kon doen en... ik heb de finish gehaald!  Met gekneusde ribben had ik dat nooit voor elkaar gekregen'.

Nicole kan weer sporten
Ik ben een topsporter, belast mijn lichaam tot het maximale en train meestal door pijn heen.
Maar ik kreeg steeds vaker last van pijntjes: achillespees, peesplaat, spanner van peesblad van bovenbeen, gewrichtsspleet in de linker knie en slijmbeursontsteking bij de linkerheup... Ik had de hoop opgegeven dat ik ooit nog zou kunnen sporten, totdat ik lasertherapie probeerde. Ik ben nog steeds verwonderd dat ik dankzij lasertherapie weer vooruit kan kijken als ultraloopster.
Ik hoop vanaf nu weer pijnvrij en constant te kunnen blijven trainen, zodat ik wellicht zelfs het seizoen van 2020 het NK-ultratrail marathon kan uitlopen!

Gratis en vrijblijvend gesprek en advies
Twijfelt u of wilt u meer informatie over lasertherapie? Vanzelfsprekend bent u van harte welkom
bij Beweeg Pijnvrij Fysiotherapiepraktijk. In een oriënterend gesprek kan fysiotherapeut David u informeren en bepalen of lasertherapie voor uw pijnklachten ingezet kan worden. Dit vrijblijvende gesprek is uiteraard geheel kosteloos en inclusief een gratis proefbehandeling. Om er zeker van te zijn dat David de tijd voor u heeft, is het raadzaam om vooraf een afspraak te maken.


 

Afspraak maken?
Bel: 010-2803348 of mail: info@beweegpijnvrij.nu
Beweeg Pijnvrij BV, praktijk voor lasertherapie en sportfysiotherapie
Adres: Kosterstraat 4, in het centrum van Doesburg.  www.beweegpijnvrij.nu


 

Meer berichten