Logo gemeentenieuwsonline.nl
Liemers Mannenkoor. (foto: Vidoto Foto en Video)
Liemers Mannenkoor. (foto: Vidoto Foto en Video) (Vidoto Foto en Video)

Jubileumconcert maakt Liemers Mannenkoor 30 jaar jong

ZEVENAAR - Het gevarieerde en veelzijdige jubileumconcert van het Liemers Mannenkoor vormde een aangename verrassing voor de bezoekers in een uitverkocht Musiater. Normaal een koor met meer klassieke werken, dit maal was het programma doorspekt met eigentijdse songs.

Begeleid door pianist Evert-Jan de Groot, muziekband Kaliber met zanger Quinten Dikschei, de strijkers van het Van Wassenaer Consort en de heldere stemmen van de Ulftse Nachtegalen onder leiding van Ben Simmes stonden garant voor een dan weer ingetogen, dan weer uitbundige sfeer tijdens de avond. Iedereen kwam direct in stemming door het Zigeunerkoor van Verdi, gevolgd door het Hallelujah van L. Cohen. Na de pauze klinkt O Fortuna en In Taberna uit de Camina Burana in volledige bezetting. Hierbij laat het koor zich van haar beste zijde zien. Het is de opmaat naar bekende songs, waarbij het voor de bezoekers moeilijk wordt te blijven zitten. Marmor, Stein und Eisen bricht en Du zijn nog enigszins nostalgisch, maar bij Laat me van Ramses Shaffy, Binnen van Borsato en Vida la Vida gaat het dak eraf ! De Ulftse Nachtegalen stelen de show met het mooi uitgevoerde Mr. Mistoffelees uit de Musical The Cats. Een prachtige vondst is de uitvoering van Bohemian Rhapsody. De onderbreking van het koor en orkest door de invoeging van live-beelden van de band Queen was zeer verrassend.

“Dit had ik niet verwacht en wat een prachtige veelzijdige sfeerrijke muziekavond. Ik had het niet willen missen”, aldus een bezoekster na afloop. Een beter compliment hadden alle medewerkers van het concert niet kunnen krijgen.

Meer berichten