Foto:

Roefeldag Duiven verschoven naar 13 juni

DUIVEN - Het was een onaangename verrassing was het voor het Roefelcomité: de datum van de kermis is zonder overleg verschoven van begin juni naar de dag dat de Roefeldag zou worden gehouden.

De datum van een groot evenement als de Roefeldag wordt ieder jaar zorgvuldig gekozen in overleg met de Gemeente, scholen, bedrijven, en bepalend is de datum van de kermis vanwege de locatie. Dit jaar ontbrak het aan een tijdige informatie van de gemeente. De Roefeldag start en stopt altijd bij het Gemeentehuis en heeft veel ruimte nodig voor de 32 bussen en 950 kinderen. Met de kermis op dezelfde dag ontstaat een onoverzichtelijke kind-en verkeersonveilige situatie waar het comité geen verantwoordelijkheid voor kan nemen.

Voorzitter Gerard van Ham: "We zijn bepaald niet blij hiermee en voelen ons genoodzaakt de datum te wijzigen naar 13 juni. We moeten nu de media, bedrijven, scholen, ouders, informeren en natuurlijk alle kinderen uit groep 5 6 7 8 moeten het weten. We zijn gelukkig nu nog vroeg in de planning en nog flexibel. We zorgen op 13 juni weer voor een leuke, leerzame dag voor de kinderen in Duiven."