Van links naar rechts:  Peter Coolen, Ton Spaargaren, Cees Hommes, Peter Houthuijzen, Jeroen Blaauw, Tako Tonsbeek, Nicole Lieve.
Van links naar rechts: Peter Coolen, Ton Spaargaren, Cees Hommes, Peter Houthuijzen, Jeroen Blaauw, Tako Tonsbeek, Nicole Lieve.

Actie End Polio Now van Rotary Duiven

DUIVEN - De Rotary zet zich internationaal in om de ziekte Polio wereldwijd uit te roeien.

De Rotary in onze regio heeft met de verkoop van tulpenbollen een bedrag van 25.000 euro opgehaald voor de strijd tegen polio. Van de verkochte tulpenbollen werden 2500 bollen geschonken aan de gemeente Duiven. Deze werden op 26 oktober geplant door een aantal clubleden en wethouder Ton Spaargaren. In het voorjaar zullen de tulpen opkomen bij de kruising van de Kastanjelaan en de Vergertlaan.

Op wereldpoliodag, 24 oktober maakte de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bekend dat twee van de drie poliovirussen inmiddels zijn uitgeroeid. Zolang het poliovirus niet volledig is uitgeroeid blijft de kans op een nieuwe opleving bestaan.