Logo gemeentenieuwsonline.nl
" We hebben een script, maar we houden ruimte voor de creativiteit van de kinderen”. (foto: PR)
" We hebben een script, maar we houden ruimte voor de creativiteit van de kinderen”. (foto: PR)

'Plezier staat op één bij Theaterbeesten'

ZEVENAAR- Speel de sterren van de hemel tijdens de cursus Musiater Theaterbeesten. Kinderen tussen de zeven en vijftien jaar oud die van dans, muziek en theater houden, kunnen zich nu inschrijven.

Op 25 november gaat de cursus Musiater Theaterbeesten weer van start. Elke maandagavond wordt er dan hard gerepeteerd om een mooie eindvoorstelling neer te zetten. Sander Spaan (30) en Jordi van Rootseler (24) zijn de docenten van de cursus. Jordi: "De eerste lessen beginnen met een kennismaking en theaterspelletjes, ook leren we de kinderen enkele basisvaardigheden voor op het podium, zoals hoe je praat en staat. Als we de kinderen een beetje kennen, gaan we de rollen verdelen en rond de derde les krijgen ze de scripts. In de lessen die volgen, gaan we vol aan de gang met repeteren voor de voorstelling."

Sander vult aan: "Elke keer zien we de kinderen weer stralen en het is mooi om kinderen van zeven jaar samen te zien spelen met kinderen van vijftien jaar."

Jordi en Sander zetten de voorstelling zelf in elkaar. Ze bedenken het verhaal met daarbij de liedjes en ze maken de danschoreografie.

"We hebben een script, maar we houden ruimte voor de creativiteit van de kinderen", zegt Sander.

"Plezier maken staat bij ons op nummer een", gaat Jordi verder. "Op nummer twee staat het leren van dans, muziek, en theater maken, en daarbij is het mooi dat we ze kunnen leren hoe ze zichzelf moeten presenteren; op het podium, maar ook in de groep. Ieder kind heeft een eigen talent en dat proberen we tijdens de cursus naar voren te brengen. Vaak lukt dit ook. Zo zien we bijvoorbeeld dat een kind heel schuchter binnenkomt, maar bij de eindvoorstelling helemaal staat te stralen op het podium. Daar word ik heel blij van." Informatie of inschrijven: www.liemerskunstwerk.nl

Meer berichten