Hans, Annemarie en Michelle: “We zijn tevreden met hoe het nu is”. (foto: Nina Elbers)

Ondernemersplan Wellinghoeve goedgekeurd

GROESSEN - Hans en Annemarie Welling kochten in 2006 een bouwval. Nadat ze alles hadden opgeknapt, kregen ze leuke ideeën over de functie. Nu, in 2019, staat er een mooie boerderij met een binnen- en buitenterras en meerdere camperplaatsen. Samen met hun dochter Michelle Flipse runnen zij de Wellinghoeve.

Eigenaar Hans Welling: "Toen wij destijds het pand kochten, mochten we op basis van het bestemmingsplan starten met een terras van 50 m2 binnen, 50 m2 buiten en een minicamping. We begonnen met een koffieterras en na een aantal jaren kwamen daar tien camperplaatsen bij. Al na een paar jaar ging het zo goed dat we graag wilden uitbreiden. Omdat dit niet paste binnen het toen geldende bestemmingsplan, heeft de gemeente de uitbreiding in 2013 gedoogd, vooruitlopend op een bestemmingsplanwijziging. Het ging om uitbreiding van het terras naar 200 m2 en het verhogen van het aantal mogelijke camperplaatsen van 25 naar 35: 25 met stroom en 10 zonder stroom. Sinds een aantal weken is het nieuwe bestemmingsplan, met daarin het vergrote terras en de extra kampeerplaatsen, goedgekeurd. Ook zijn we dit jaar gestart met het realiseren van een bedrijfskeuken. Hierdoor kon de lunchkaart worden uitgebreid."

Dochter Michelle runt de keuken bij de Wellinghoeve. Zij zorgt ervoor dat er appeltaart klaarstaat voor bij de koffie en ze verzorgt de lunches. Voor campergasten staan er 's avonds ook twee dagmenu's klaar. Door de mooie omgeving heeft de Wellinghoeve veel profijt van alle fietsers en wandelaars die even een tussenstop maken voor een lekker kopje koffie op het terras. Vooral sinds in 2015 het nieuwe fietspad over de dijk in Groessen is aangelegd, is het nog drukker bij de Wellinghoeve. "Veel mensen die bij ons langskomen zijn hier om van de natuur te genieten", vertelt Annemarie Welling. Vooral fietsers en wandelaars komen veel naar ons terras, dus toen het nieuwe fietspad werd aangelegd, hebben we besloten om ook een overdekt terras toe te voegen. Naar de camperplaatsen komen mensen voor de natuur en de rust."

Alle mooie plannen en ideeën zijn nu gerealiseerd. Eigenaren Hans en Annemarie vinden het goed zoals het nu is en het hoeft ook niet groter. "Dit is alles wat we graag wilden en het is gelukt", zeggen ze. Dochter Michelle knikt. "Ik ben ook tevreden zoals het nu is." Voor een eventuele overname in de toekomst, is dit wat ze voor ogen heeft. Het terras is geopend van april tot oktober en de camperplaatsen zijn van januari tot en met november beschikbaar. Informatie: www.wellinghoeve.nl.