Logo gemeentenieuwsonline.nl
Eucharis bloemen. (foto: Jeanette Creteer)
Eucharis bloemen. (foto: Jeanette Creteer) (Foto: jeanette creteer)

Workshop Gedenken bij KunstKring Duiven

DUIVEN - Gedenken staat centraal tijdens de workshop, die door een vijftal docenten gezamenlijk op zaterdag 2 november van 10 tot 16 uur gegeven wordt bij de KunstKring Duiven.

Allerzielen (het feest van alle zielen) is de dag waarop in de rooms-katholieke kerk alle gelovige zielen van gestorvenen worden herdacht. Het feest wordt sinds de twaalfde eeuw op 2 november gevierd op de dag na Allerheiligen. Dat is voor de docenten van de kunstkring de aanleiding maar de workshops zijn open voor iedereen en voor alle leeftijden.

Voor het maken van een blijvend aandenken kan een keuze gemaakt worden uit vijf workshops: 1 Kinderen boetseren; 2 Memorybox maken; 3 Portretten schilderen of tekenen naar aanleiding van een foto; 4 Gedenksieraden / wire wrapping techniek; 5 Bloemversiering voor een urn of een graf.

Docenten zorgen voor deskundige begeleiding en voor de materialen. De inschrijving voor deelname sluit op 30 oktober. Meer informatie staat op www.kunstkringduiven.nl of bel met het secretariaat 0316 280469.

Meer berichten