Logo gemeentenieuwsonline.nl
Iedereen zwaait enthousiast mee tijdens het nummer 'Mijn zusje kreeg van Sinterklaas', wat Derksen 'een leuke vorm van bewegingstherapie' noemde. (foto: Piet van Breukelen)
Iedereen zwaait enthousiast mee tijdens het nummer 'Mijn zusje kreeg van Sinterklaas', wat Derksen 'een leuke vorm van bewegingstherapie' noemde. (foto: Piet van Breukelen) (Foto: Piet van Breukelen)

Gezellige middag voor Zonnebloemgasten met Joop Derksen

ZEVENAAR - De Zonnebloemafdeling Zevenaar-West organiseerde voor haar gasten een middag in De Griethse Poort met DJ Joop Derksen. Een middag die vooral in het teken stond van nostalgie: muziek met een herinnering.

Door Piet van Breukelen

Nadat Jopie Boone (secretaris) de aanwezigen had welkom geheten, stelde Joop Derksen zich voor. Dat deed hij maar direct in het dialect, ook al om het motto van zijn programma 'Doar-Umme' (Daarom) uit te leggen: “Ik breng u muziek met een herinnering.” Het werd een verhaal uit het verleden vanaf de zestiger jaren, gevolgd door het 'vlinders-in-de-buikgevoel', de vrijerij met kinderen op een rij en ga zo maar door. En dat allemaal met toepasselijke liedjes.

Derksen begon met liedjes uit de oude doos: onder andere een rondje Liemers met lokale helden als Frans van Gorkum en Ton van Lier. Daarna bracht hij een muzikale levensloop die begon met Spiegelbeeld (Willeke Alberti), gevolgd door een apart gevoel van binnen (Corry Konings) en 'Zeg niet nee' van The Fouryo’s.

Na de pauze kwamen de liedjes meer 'Van Oaver de Grens', (Hello Mary Lou) maar was het niet minder gezellig. Er werd weer volop meegezongen, gezwaaid en geklapt. Geen wonder dat hij velen op de vloer kreeg voor een polonaise en dat er bij het laatste rondje enthousiast ritmisch op de tafels werd gebeukt.

Mevrouw Mia Reuvers (86) verbaasde zichzelf: “Ik had niet gedacht dat ik zo zou meezingen; hier ga ik nog lang van nagenieten.” Mevrouw Door van Wetter (81) beaamde dat met: “Wat heerlijk, zo zingend terug te gaan in de tijd.”

Meer berichten