Logo gemeentenieuwsonline.nl

Vier exposanten bij Expo-Angerlo en een bijzondere expositie-opening

ANGERLO - In de Galluskerk, Dorpsstraat 31 in Angerlo exposeert Expo-Angerlo tassen en schoenen als kunstobject, schilderijen en beelden van vier kunstenaars.

Bij de opening van de expositie op 27 oktober wordt om 13.30 uur ‘To draw you a poem’, het werk van dichteres Noêma Celeste Neijboer, live vertaald in een ‘poetic drawing’ door Inge Leuverink. De expositie is te zien van 27 oktober tot 24 november, elke zondag van 13.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Te zien zijn: Beelden van Marjorie Olde Moninkhof uit Loenen. Zij werkt met verschillende steensoorten. Gaandeweg het proces ontstaan meestal organische vormen. In veel van haar beelden is nog een ruw onbewerkt stukje steen te zien.
Tassen en schoenen van Maria Bomers uit Doesburg. Bij toeval ontdekte zij het materiaal lood en is dit gaan verwerken in haar tassen en schoenen. De tassen en schoenen kunnen niet meer gebruikt worden, het zijn kunstobjecten geworden.

De schilderijen van Inge Leuverink uit Nijmegen. Tekst en beeld stapelen zich op, in elke laag een vermoeden van wat erachter ligt. In de herhaling van beelden ontstaat een poëtisch beeld dat opnieuw om beschouwing vraagt.

Schilderijen van Rido Jansen uit Doetinchem. Zij laat zich inspireren door mensen; hun gezicht, hun houding, hun verhaal. Haar atelier staat vol verzamelingen van oude spullen geselecteerd op vorm-structuur-kleur-geur of herinnering. Ze geven gelegenheid om in vrijheid te experimenteren. Van daaruit ontstaat iets nieuws en geeft ze ook een stukje tegengas aan onze huidige wegwerpmaatschappij.

Meer berichten