Logo gemeentenieuwsonline.nl

Actie End Polio Now van Rotary Club Duiven

DUIVEN - Op 24 oktober is het Wereld Poliodag. Elf Rotary Clubs van Regio II van het district 1560 zullen op die dag symbolisch 2500 tulpenbollen per club aanbieden aan de Commissaris van de Koning en burgemeesters of plaatvervangers van hun eigen gemeente.

Hiermee doneren de clubs ruim 25.000 euro voor de actie End Polio Now om te helpen de ziekte polio uit te roeien in de wereld. Het bedrag kan hoger uitvallen door een deelname van het Bill en Melinda Gates Foundation. Deze symbolische gift zal plaatsvinden vanaf 15.00 op het Huis der Provincie, Markt 11 in Arnhem. Ontvangst om 15.00 door de commissaris van de Koning, John Berends.

Deelnemende Rotary Clubs zijn: Arnhem Centrum, Arnhem Huissen, Arnhem IJssel, Arnhem Oost, Arnhem Rijn, Brummen, Duiven, Rheden-Rozendaal, Rozendaal-Veluwezoom, Zevenaar en Eerbeek-Zutphen. Op 26 oktober zullen dezelfde clubs de bloembollen planten in de eigen gemeente.

In overleg met de gemeente Duiven, worden de 2500 tulpenbollen geplant op de kruising Kastanjelaan-Vergertlaan. Clubleden van Rotary Duiven steken op 26 oktober vanaf 10.00 uur hun handen uit de mouwen om de 2500 tulpenbollen te planten. Mochten voorbijgangers deze actie willen ondersteunen, dan is het mogelijk om een doosje tulpenbollen aan te schaffen voor 15 euro. Wethouder Ton Spaargaren is uitgenodigd om deel te nemen.

Meer berichten