Hans de Leeuw (rechts) neemt de cheque in ontvangst van Chris Gradussen van Jumbo Duiven. (foto: René Nijhuis Fotografie) (René Nijhuis Fotografie)

Cheque van Jumbo voor onderzoek hersentumoren

DUIVEN - Hans de Leeuw uit Duiven heeft uit handen van Chris Gradussen van Jumbo Duiven een cheque van driehonderd euro in ontvangst genomen voor de Stichting STOPhersentumoren.nl. Een organisatie die onderzoek financiert naar het verbeteren van de genezingskansen van mensen met een hersentumor.

Bij Hans de Leeuw (36) werd eind 2016 zo’n tumor geconstateerd. Sindsdien is hij er drie keer aan geopereerd. Het gaat nu redelijk goed met de echtgenoot en vader van drie kinderen. Hans de Leeuw: “Ik zit in de molen. Binnenkort volgt weer een MRI-scan. Gelukkig kan ik redelijk goed functioneren. Alleen met mijn concentratie heb ik moeite en mijn linkerhand heeft last van uitval. Ik werk als steward bij Vitesse en via een re-integratietraject hoop ik weer een baan te vinden. Maar natuurlijk valt zoiets je rauw op je dak. Ik heb een vrouw en drie kinderen. Mijn ziekte heeft ons leven op z’n kop gezet.”

De driehonderd euro is bijeengebracht door klanten van de twee Jumbo-vestigingen in Duiven. Bij de emballage-automaat voor lege flessen drukten ze op de knop ‘doneren’ in plaats van op de statiegeldknop. Eigenaar Chris Gradussen van de Jumbo’s in Duiven werkt er graag aan mee. “Bij statiegeld op lege flessen gaat het vaak om kleine bedragen. Mensen blijken best bereid dat geld te doneren aan een goed doel. Een voorwaarde voor mij is wel dat het gaat om lokale initiatieven.”

Inmiddels heeft Hans de Leeuw de volgende actie in petto. Op 25 januari 2020 houdt hij een benefietavond voor mensen met een hersentumor in de Ogtent. Meer info: hanzy.deleeuw@gmail.com.