Deelnemers aan de Marktconsultatie discussiëren over diverse vraagstukken. (eigen foto) (Foto: Eigen foto)

RSD de Liemers zet in op meer werkfitte klanten

LIEMERS – RSD de Liemers heeft op 7 oktober een marktconsultatie gehouden. Tijdens deze bijeenkomst is gediscussieerd over de mogelijkheden om inwoners uit de gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar, die nu afhankelijk zijn van een uitkering, beter voor te bereiden op terugkeer op de arbeidsmarkt.

Alle netwerkpartners, gemeenten en re-integratiebedrijven, hebben hun input geleverd. De opgehaalde informatie wordt gebruikt om te komen tot een Leer- en Ontwikkelnetwerk in de Liemers waar werkgevers, re-integratiepartijen, onderwijs en de RSD de handen in één slaan om uitkeringsgerechtigden te helpen werkfit te worden.

‘We kijken terug op een goed bezochte bijeenkomst. De gesprekken met de aanwezigen hebben geleid tot mooie inzichten om uiteindelijke goede afspraken te maken in het belang van onze klanten’, aldus Wilfred Hekkers, manager RSD de Liemers. Ook de aanwezigheid van de wethouders, en het openingswoord door wethouder Rob Raaijman (Westervoort), laat zien dat de gemeenten betrokken zijn bij dit initiatief.

Samenwerking tussen de 3 O’s

De marktconsultatie is de start van de samenwerking tussen Overheid, Ondernemers en Onderwijsinstellingen. ‘Als deze drie disciplines goed op elkaar afgestemd zijn, kunnen we werken aan een constructieve samenwerking om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt klaar te stomen om aan de slag te gaan. Alleen als we de wensen en mogelijkheden van alle partijen kennen, komen we tot een goede basis,’ aldus Niels Springeling, projectleider Leer- en Ontwikkelnetwerk.