Burgemeester Rik de Lange met de vier jarigen op Roefeldag (eigen foto)
Burgemeester Rik de Lange met de vier jarigen op Roefeldag (eigen foto) (Foto: )

Roefeldag Duiven vastgesteld

DUIVEN - Het Roefelcomité heeft de datum voor de 28e Roefeldag vastgezet op 27 juni 2020. Deze dag is gratis en is een feest voor alle kinderen van Duiven uit de groepen 5, 6, 7 en 8 en dat zijn er ieder jaar bijna duizend.

In groepjes van zes gaan ze met 32 bussen naar 120 bedrijven in de Liemers. Ieder groepje doet drie bedrijven aan. De kinderen maken kennis met het werken achter de schermen en mogen zelf vaak even meedraaien (roefelen=Vlaams voor snuffelen). De inschrijvingen gaan met hulp van de scholen en start in januari, de bedrijven worden dan ook benaderd. Er zijn bedrijven en instellingen die al 27 jaren mee hebben gedaan zoals Intratuin Duiven, de Brandweer en sportschool Yusei Gashi.

Burgemeester Rik de Lange verricht uit traditie de opening van de Roefeldag met het hijsen van de vlag samen met de jarige(n) van de dag. De dag wordt gesubsidieerd door de gemeente Duiven en een aantal trouwe sponsoren. Ieder jaar wordt de Roefelkrant uitgegeven waar kinderen en bedrijven verslag doen van de vorige Roefeldag. Voorzitter Gerard van Ham: "We werken met 8 à10 vrijwilligers naar deze dag toe met iedere maand een vergadering en zoeken ook weer één of twee vrijwilligers”. (Info@roefeldag-duiven.nl).