Logo gemeentenieuwsonline.nl
Muziekvereniging Sint-Caecilia en het Senioren Orkest. (foto: John Teunissen)
Muziekvereniging Sint-Caecilia en het Senioren Orkest. (foto: John Teunissen) (Foto: John Teunissen)

Sint-Caecilia Herwen en Senioren Orkest van de Liemers bereiden zich voor op najaarsconcert

HERWEN - Zaterdag 5 oktober hebben de Koninklijke muziekvereniging Sint-Caecilia uit Herwen en het Senioren Orkest van de Liemers gezamenlijk gerepeteerd in De Cluse in Herwen. De twee muziekverenigingen bereiden zich voor op het gezamenlijke najaarsconcert dat op zondag 27 oktober om 19.00 uur gegeven zal worden in De Cluse in Herwen.

De muziekvereniging Sint-Caecilia is in 1906 opgericht, mag zich sinds 2006 Koninklijk noemen en bestaat inmiddels 113 jaar. Het Senioren Orkest daarentegen is iets jonger en opgericht in 2001. Het is begonnen met vijftien muzikanten en is door de jaren heen gegroeid tot vijftig muzikanten uit de regio. Het Senioren Orkest staat onder leiding van Ruud Böhmer. De harmonie van Sint-Caecilia staat onder leiding van Michael van den Broeck en de drumband onder leiding van Arend-Jan van Straaten.

De belangrijkste link tussen deze twee muziekverenigingen is drummer Toon Massop. Hij speelt al vele jaren bij zowel de harmonie van Sint-Caecilia als bij het Senioren Orkest. Tijdens het najaarsconcert zullen de verengingen zowel samen maar ook afzonderlijk diverse leuke stukken ten gehore brengen, bijvoorbeeld Highland Cathedral. Toon zal het dus druk krijgen. Hij kan het heel even rustig aan doen als de drumband van Sint-Caecilia ook enkele stukken laat horen.

"Kortom: noteer zondag 27 oktober in uw agenda. Het zal een uniek concert worden met zo’n 75 muzikanten die voor u diverse mooie muziekstukken zullen spelen. Het concert begint om 19:00 uur in De Cluse aan de Martinusweg in Herwen en de toegang is gratis. U bent allen welkom!"

Meer berichten