Logo gemeentenieuwsonline.nl
Bestuursleden Wilco en Tom tonen de cheque van 1816 Verzekeringen. (foto: Jan Boelens)
Bestuursleden Wilco en Tom tonen de cheque van 1816 Verzekeringen. (foto: Jan Boelens) (Foto: Jan Boelens)

Varen met Joop-2 steekt voor vijfde keer van wal

TOLKAMER - Zaterdag 21 september was een prachtige dag. De zon scheen volop en Varen met Joop-2 vierde samen met haar gasten aan boord van de Graaf van Bylant een feestje vanwege het eerste lustrum. De stichting heeft haar bestaansrecht dus wel bewezen.

Na de vlotte inscheping in Tolkamer, begeleid door muziek uit de luidsprekers van Rutger Heil, kregen de gasten koffie en een petit-four met het logo van Varen met Joop-2. De trossen werden losgegooid, het schip wendde de steven naar het westen en voorzitter Marcel Matthijsse nam het woord.

Hij verwelkomde iedereen, zette het programma uiteen en wenste iedereen veel plezier. Vervolgens overhandigde hij een cheque van 1.500 euro aan bestuursleden Wilco en Tom. Door verhindering van initiatiefneemster Gera Janssen van vannu.arnhem en de vertegenwoordiger van sponsor nh1816 Verzekeringen moest hij dit zelf doen.

Driestroomband Jukebox, mannenkoor Vaartuig, zanger/toetsenist Eef Hullekes met drummer Peter Feijken en allround artiest René Kregting deden daarna hun best om de gehandicapten en sociaal-maatschappelijk geïsoleerden te vermaken. Ook genoot men buiten van zon en uitzicht.

De vrijwilligers brachten rond 12:30 uur een aangeklede lunch rond en later nog een ijsje en een warme snack. Hoe graag de gasten ’s morgens ook aan boord wilden, bij het terugzien van Tolkamer stonden ze ’s middags te popelen om van boord te gaan. Maar de vrijwilligers wisten alles in goede banen te leiden. De bedankjes tijdens de ontscheping spraken boekdelen. Dank was er aan alle vrijwilligers, sponsors en de bemanning voor weer een fantastische tocht.

Meer berichten