Logo gemeentenieuwsonline.nl
Directeuren Anja van Norel van LHS en Bert Frolich van Kunstwerk! (foto: Kunstwerk!)
Directeuren Anja van Norel van LHS en Bert Frolich van Kunstwerk! (foto: Kunstwerk!) (Foto: Kunstwerk!)

Samenwerking tussen Kunstwerk! en Huis Sevenaer wordt verder uitgebreid

LIEMERS - Kunstwerk! en Landgoed Huis Sevenaer starten een nieuw project 'Nieuw licht op oude stadsgeschiedenis'. Waar ook Cultuurhistorische Vereniging Zevenaar een bijdrage aan levert. Hier is gezamenlijk een subsidieaanvraag voor ingediend en deze is gehonoreerd.

Landgoed Huis Sevenaer was de afgelopen decennia niet vrij toegankelijk. Hoewel veel bewoners van Zevenaar wel van het bestaan weten, kennen ze het verhaal van het landgoed nauwelijks. “Dat is jammer, hier willen we verandering in brengen”, aldus Anja van Norel, directeur van Landgoed Huis Sevenaer.

Zowel Kunstwerk! als Landgoed Huis Sevenaer nemen graag de rol op zich van sociale verbinder. “Er is nadrukkelijk gekozen om met dit project de samenwerking met Kunstwerk! Liemers Museum aan te gaan, om zo een inhoudelijk breder beeld voor het publiek te kunnen schetsen.”

Er komen activiteiten om de inwoners van de Liemers kennis te laten maken met de stadse geschiedenis van Zevenaar. In samenwerking met Kunstwerk! wordt gewerkt aan een reeks van tentoonstellingen over het landgoed in HAL12, daarnaast komen er stadswandelingen waar de geschiedenis van de burcht Sevenaer en kasteel Sevenaer de basis vormen.

Hiermee dragen beide partijen gezamenlijk bij aan de instandhouding van de bijzondere verhalen en geschiedenis van het roemrijke Landgoed Huis Sevenaer. Deze activiteiten zullen vanaf januari gestalte gaan krijgen. Hierover wordt het publiek eind van het jaar geïnformeerd. Beide partijen zijn verheugd met de intensivering van de samenwerking en kijken uit naar dit nieuwe project.

Meer berichten