Programma Filmhuis Didam

Vrijdag 18 en maandag 21 oktober 20.00 uur: Le grand Bain. In het gemeentelijk zwembad bekwaamt een groepje mannen van middelbare leeftijd zich in de kunst van het synchroonzwemmen. Hun trainster Delphine is een voormalig zwemkampioene die haar portie ellende wel gehad heeft. De heren zelf zijn van diverse pluimage en hebben ook allemaal zo hun eigen besognes. Samen vormen ze echter een hecht team en zijn ze er voor elkaar. Langzamerhand krijgen ze weer het gevoel dat ze er toe doen. Ondanks sceptische reacties van familie en vrienden besluiten ze als team voor Frankrijk uit te komen op het WK synchroonzwemmen.

Vrijdag 25 en maandag 28 oktober 20.00 uur: Red Joan. Judi Dench schittert als vanouds in Red Joan, een waargebeurd misdaaddrama over een vrouw die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog de geschiedenis voorgoed veranderde. De Britse Joan is in de 80 en leidt een rustig leven, wanneer ze plots wordt gearresteerd voor verraad en spionage. Terwijl ze de ernstige beschuldigingen onder ogen moet komen, blikt Joan terug op haar jonge jaren. Daar blinkt ze uit als ambitieuze twintiger Joan wanneer ze in de jaren ‘30 natuurkunde studeert aan Cambridge University. Door een toevallige ontmoeting raakt ze bevriend met de excentrieke Sonya en haar neef Leo.

Filmhuis Didam is in gebouw Meulenvelden, Waverlo 2 Didam. Meer informatie over films of het filmhuis en reserveren: www.filmhuisdidam.nl. Entree 7,50, kinderfilm, 5,50 familiefilm tot 14 jaar 5,50 euro. De zaal en de kassa gaan 45 minuten voor aanvang open. De filmzaal is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.