Logo gemeentenieuwsonline.nl

Basketballers Pigeons 1 op weg naar promotie

Dunk Robert Boezeman
Dunk Robert Boezeman (Foto: Pigeons Basketbal )

DUIVEN - Zaterdag 5 oktober was het tijd voor de wedstrijd tegen Hanze Stars uit Zutphen. Pigeons 1 stond voor de taak om deze wedstrijd te winnen in hun weg naar promotie.

De wedstrijd begon met Max Hurenkamp, Robert Boezeman, Casper Blok, Jeroen Helder en Jonathan Paans. Zupthen opende de wedstrijd met een driepunter maar al gauw was het de ervaren Jeroen die er twee schoten in kreeg, Robert schoot er daarna nog twee driepunters in, wat de wedstrijd direct kantelde. Leuk basketbal zorgde uiteindelijk voor een 18-13 voorsprong aan het einde van het eerste kwart. In het tweede kwart kregen Pigeons maar zes punten tegen. Door veel druk op de bal werden turnovers geforceerd en zorgde ze voor de ene score na de andere. Dit kwart stond vooral op naam van Robert met liefst 18 punten. Pigeons ging de rust in met 44-19.

Het derde kwart werd de wedstrijd op slot gegooid. Mooi samenspel, goede verdediging, prachtige scores zorgde ervoor dat de voorsprong uitliep naar 70-30. Dany Reyes haalde zijn ware Dennis Rodman naar boven en plukte de ene na de andere rebound boven iedereen vandaan. Het 4e kwart was tevens het saaiste en minste kwart. De eindstand werd 75-36.

Pigeons heeft goede dingen laten zien, maar ook punten waar nog winst op te behalen valt. Robert was opnieuw een grote aanwinst met 34 punten en Jeroen volgde met 14. Een smet op deze overwinning was helaas het uitvallen van Esli Hiffens, nadat hij op iemands enkel terecht kwam. Het is afwachten hoelang hij eruit ligt. Op weg naar het kampioenschap zijn er goeie zaken gedaan. Na het verlies vorige week, was deze collectieve winst goed voor het vertrouwen en het teamspel.

Meer berichten