Logo gemeentenieuwsonline.nl
Insectenhotel. (foto: Jannet Tigchelaar)
Insectenhotel. (foto: Jannet Tigchelaar)

Insectenhotels maken met kinderen

ZEVENAAR - Onder begeleiding van de vrijwilliger van Toeristisch informatiecentrum 't Gelders Eiland gaan we met kinderen van 6 - 12 jaar insectenhotels maken in de kas van Landgoed Huis Sevenaer.

Bijen maken graag een nestje in holle stengels, denk hierbij bijv. aan bamboe of rietstengels. Kijk eens in de tuin of ga materiaal zoeken in het park. Wij zorgen ook voor materiaal en gereedschap maar denk creatief en neem iets mee.

Verder kun je jouw tuin vrij eenvoudig ombouwen tot een geschikte leefomgeving. Je doet dat door de juiste insectenvriendelijke planten in jouw tuin te zetten. Na afloop van de activiteit krijg je een klein zakje bloemzaadjes en een infoboekje mee over bijen. Voordat we gaan beginnen krijg je eerst nog kort wat informatie van de imker van het landgoed. Hij zal je wat tips geven waar je op moet letten bij het maken van een insectenhotel. En kort iets vertellen over de bijen op het landgoed.

Ouders/begeleiders mogen de kinderen helpen maar er worden deze dag lezingen gegeven over biologische voedselproductie, u kunt het, bij het landgoed horende, rijksmonumenten waarin Eet-Lokaal, de B&B en de woonwinkel gevestigd zijn bezichtigen en/of ronddwalen in de historische moestuin Deelhoven.

Ontvangst om 13:00 uur in het Eet-Lokaal, Markt / Wittenburgstraat 25, Zevenaar met limonade en wat lekkers. Start is om 13:30 uur in de tuinkas op Deelhoven. Kosten: 4,00 euro per kind inclusief consumptie en zakje bloemzaadjes? Maximum aantal deelnemers 20 kinderen. Inschrijven kan via de website http://www.gelderseiland.nl Informatie over de open dag staat op de landgoedagenda op www.huissevenaer.nl.

Meer berichten