Logo gemeentenieuwsonline.nl
Crescendo in actie tijdens WMC.
Crescendo in actie tijdens WMC.

Slagwerkgroep Crescendo speelt Feel the Vibe

OOY - De slagwerkers van Muziekvereniging Crescendo uit Ooy staan garant voor topslagwerk op het podium. Na het serieuzere slagwerk dat zij speelden tijdens het Wereld Muziek Concours (WMC), wil slagwerkgroep Crescendo laten zien dat zij ook kunnen swingen. Op zaterdagavond 5 oktober komt dat tot uiting tijdens het avondvullende programma ‘Feel the Vibe’ in het Musiater in Zevenaar.


Swingende popmuziek, spectaculair slagwerk en hedendaagse housemuziek gecombineerd met moderne slagwerkcomposities. Slagwerkgroep Crescendo wordt bij dit programma aangevuld met zangeressen en een combo. “De combinatie van slagwerk met blazers en zang geeft een unieke sound,” aldus dirigent John Sonderen, die de leiding heeft over de groep fanatieke slagwerkers. Sonderen: “We hebben een doorlopend programma ontwikkeld, dat je gehoor prikkelt en een lust is voor het oog. Je gaat het zelfs voelen; het programma heet dan ook ‘Feel the Vibe’.”

Michael Jackson, Earth Wind & Fire en The Police worden in snel tempo afgewisseld met hedendaagse muziek van bijvoorbeeld Lost Frequencies en Avicii. Housemuziek van Martin Garrix is de basis zijn van een choreografisch schouwspel waarbij de slagwerkers tijdens het spelen om hun trommels heen zullen draaien en de stokken synchroon zullen bewegen op een drumline. Alle verschillende facetten van slagwerkmuziek zullen aan bod komen in een wervelende show.

Wie wil dit niet wil missen, moet kaarten bestellen via de website van Het Musiater. Kaarten kosten 15 euro per stuk en garanderen je van een plek in het theater.

Meer berichten