Logo gemeentenieuwsonline.nl
De Montferlandtocht van zondag 6 oktober leidt fietsers en ATB'ers door de Montferlandse bossen, over paden waar je normaal niet mag komen. (foto: Bas Evers)Organisatoren TC de Liemers en ATB club de Pedaleur hebben er alweer zin in!
De Montferlandtocht van zondag 6 oktober leidt fietsers en ATB'ers door de Montferlandse bossen, over paden waar je normaal niet mag komen. (foto: Bas Evers)Organisatoren TC de Liemers en ATB club de Pedaleur hebben er alweer zin in! (Foto: Bas Evers)

Pedaleur Montferlandtocht: een unieke toertocht door Montferlandse bossen

BEEK - Zondag 6 oktober vindt opnieuw de Pedaleur Montferlandtocht plaats. Een unieke toertocht over paden waar fietsers normaal gesproken worden geweerd.

De organisatoren van TC de Liemers en ATB club de Pedaleur zijn er wederom in geslaagd om in overleg met Natuurmonumenten een tweetal routes uit te zetten (40 of 60 kilometer), voor ieder niveau en met tussen de 600 en 1000 hoogtemeters.

Nieuw dit jaar is de Gravel Tocht. Deze nieuwe vorm van fietsen is momenteel in populariteit aan het stijgen en de omgeving rondom het Montferland leent zich uitstekend om met een gravelfiets te berijden. Deze tocht is enkel met GPS aangegeven.

Op de routes zijn verzorgingsposten ingericht voor de innerlijke mens en tevens is er ondersteuning aanwezig bij technische problemen aan de fiets. Dit alles uiteraard alleen mogelijk door inzet van de vele enthousiaste vrijwilligers van beide verenigingen. En uiteraard door ondersteuning van onder meer hoofdsponsor Wielerhuis de Pedaleur uit Doetinchem.

De deelnemers aan de toertocht kunnen tussen 8.30 en 10.00 uur starten vanaf Hotel ’t Heuveltje (Sint Jansgildestraat 27 in Beek). Dit is ook de finishplaats. Er is is voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

De toertocht is NTFU gecertificeerd. Het dragen van een helm is verplicht. Elke gebruiker van het Montferlandse bos wordt gevraagd respectvol met de natuur en elkaar om te gaan. Meer informatie staat op de speciale facebookpagina www.facebook.com/montferlandtocht.

Meer berichten