Logo gemeentenieuwsonline.nl
Silke en Rafaël
Silke en Rafaël

Bistro De Commies: "Wat een verrassing"!!

TOLKAMER - Mijn vrouw en ik fietste de afgelopen week richting de Kade in Tolkamer, om er even heerlijk te gaan genieten van het uitzicht en een lekker hapje eten.

Tot onze grote verbazing zagen we dat er een geheel nieuw etablissement was verrezen, in dezelfde stijl als het nieuwe paviljoen, van Kade 7.

Aangezien het terras bij Kade 7 vrij vol was; het was prachtig weer, besloten we om plaats te nemen op het ook gezellige terras van dit nieuwe restaurantje: Bistro "De Commies". Passende naam daar bij het oude douanekantoor.

Bedoeling was om bij De Commies een aperitiefje te drinken en dan door te schuiven naar buurman Kade 7, voor een lekkere hamburger en heerlijke salade. Een zeer vriendelijk jonge dame bracht ons een drankje (heerlijke wijn) en vroeg of we de kaart wilde. Mijn vrouw en ik keken elkaar aan: "laten we toch maar eens kijken".

Gewend aan de kaart van Kade 7, fronste we allereerst onze wenkbrauwen, bij het lezen van de voor ons niet alledaagse gerechten: "Pataatje rendang", "Sukade met truffel en paarse wortel". Etc.

Silke, de zeer vriendelijk jonge dame, schoot ons te hulp en gaf kort en bondig uitleg van wat er allemaal op de kaart stond en wat voor lekkers de kok, haar partner Rafael, allemaal kon serveren. Uiteraard, ook op advies van Silke, met een passende wijn.

We besloten de sprong in het diepe te wagen en gingen voor het 3-gangen verrassingsmenu van € 29,95.

1e gang: Tartaar van gamba met kokos en soja popcorn.

2e gang: Eendenborst filet met five spice kruiden en een pruimensaus.

3e gang: Citrus parfait met chocolade kruimel en chili olie.

We waren eigenlijk sprakeloos, niet alleen van het voortreffelijke smaakvolle eten, maar ook van de kennis en ambitie van deze twee, toch nog erg jonge mensen.

Een geweldige aanwinst en verrijking van de Kade in Tolkamer. Ook al omdat het compleet wat anders is dan de keuken van kade 7.

Mijn vrouw en ik zijn ervan overtuigd dat we nog heel veel gaan horen van "De Commies".

Voor ons zeer zeker: "Tot een volgende keer"!

Meer berichten