Logo gemeentenieuwsonline.nl
Zelfportret Len de Bekker. (foto: Piet Elshof)
Zelfportret Len de Bekker. (foto: Piet Elshof)

Laatste zomerkunst in het Liemers Museum

ZEVENAAR - De laatste weken van de zomerexpositie zijn aangebroken. Tot 18 augustus is de kunst van Wilma Minkman, Theo Wicherink, Piet Elshof en de familie Peelen te zien.

Vanaf 20 augustus exposeren de negen laatste Liemerse kunstenaars. Gerrit Hofman uit Westervoort exposeert kleurige landschappen en portretten. Hij tekent en schildert wat hem boeit in eigen omgeving of op vakantie. Uit Babberich komt Ad van Beersum met zijn fantasie landschappen in acryl. Hij schildert onderdelen van zelf gemaakte foto's tot een geheel.
Het werk van Casper de Vries is divers: van zeer gedetailleerde pentekeningen van stoomtreinen tot kleurrijke aquarellen met veel symboliek en groter werk in acryl op doek.

De portretten die Maurice Kummer schildert kenmerken zich door gewaagde thema's, een verzorgde grafische stijl en uitdagend kleurgebruik. De passie van Theo Wicherink uit Azewijn voor bomen en hout vertaalt zich naar artistieke vormgeving. Met name uit de onvoorspelbare wortelstukken ontstaan verrassende beelden.
In de schilderijen van Barbara Derksen gaat het om de liefde voor de natuur. Ze schildert landschappen van foto’s die ze zelf maakt.
Naast stillevens schildert Len de Bekker uit Duiven levendige goedlijkende portretten. Thea Verouden’s schilderijen zijn expressief geschilderde stillevens, landschappen en portretten. Tot slot is het werk van Antoinette van der Velden te zien.


Liemers Museum, Kerkstraat 16 in Zevenaar van dinsdag – zondag van 14 tot 17 uur te bezoeken. Entree vanaf 18 jaar vier euro; museumjaarkaart gratis. Informatie: www.liemerskunstwerk.nl; telefoon 085 0409971.

Meer berichten