Logo gemeentenieuwsonline.nl
The Lion King (foto: Filmdepot.nl)
The Lion King (foto: Filmdepot.nl)

Rocketman opent seizoen in Filmhuis Didam

DIDAM - Op vrijdag 30 augustus is de feestelijke opening van het nieuwe filmseizoen met Rocketman, een muziekfilm en heerlijk rockportret gebaseerd op het bijzondere verhaal over Elton John aan het begin van zijn muziekcarrière. De film begint om 20.00 uur. Rocketman draait ook op maandag 2 september om 20.00 uur.

Deze openhartige musical gaat over de opkomst en bijna-ondergang van de artiest die in de jaren zeventig ’s werelds best verkopende popster was. De kliniek dient als spil; het vertrekpunt voor sprongen terug in de tijd. Hoe de als Reginald Dwight geboren Elton als kind leed onder z’n gevoelsarme vader en onverschillige moeder. Hoe hij z’n aangeboren muzikale talent ontwikkelde en een verbond sloot met tekstschrijver Bernie Taupin. En hoe enkele door Engeland tourende zwarte Amerikaanse muzikanten hun bleue begeleider twee dingen inprenten: a) Reginald valt heus op mannen, b) Reginald moet niet alleen zijn naam, maar heel zijn persona heruitvinden om het te maken in de muziek.

Het programma tot eind oktober is bekend en staat op de website: www.filmhuisdidam.nl. Gepland staat onder meer The Lion King, Op zondag 15 september als familiefilm in de Nederlandse versie (10.00 en 14.00 uur). Op maandag 16 september om 20.00 uur wordt de Engelse versie vertoond.

Filmhuis Didam is gevestigd aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Entree 7,50 euro, kinderfilm 5,50 euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open. De filmzaal is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Meer berichten