Logo gemeentenieuwsonline.nl

Parkinson Café in het teken van beweging

ZEVENAAR - Parkinson Café Zevenaar staat dinsdag 27 augustus in het teken van bewegen. De Ronnie Gardiner Methode en de RockySteadyBoxing staan centraal.

De Ronnie Gardiner Methode(RGM) is een vrolijke, gestructureerde, Multi sensorische oefenmethode voor de hersenen. Ritme en muziek worden ingezet om beweging, spraak en cognitie te stimuleren. Doordat er meerdere hersengebieden tegelijkertijd geactiveerd worden (onder andere zien, horen, motoriek, spraak, geheugen) is het een sterke manier om de conditie van de hersenen te verbeteren. Dit gedeelte staat onder leiding van fysiotherapeuten Jelmer Derksen en Marleen Bus

RockSteadyBoxing is een non-contact boxing speciaal voor mensen met de ziekte van Parkinson. Met boksen, zonder werkelijk fysiek contact, verbeteren de deelnemers hun kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en snelheid. Deze vorm van lichaamsbeweging - waarbij de coördinatie van voeten, ogen en handen centraal staat - draagt bij aan het verminderen van de symptomen van Parkinson. Deelnemers voelen zich beter en kunnen gemakkelijker functioneren in het dagelijks leven. Alex Hoogveldt, zelf Parkinson patiënt, geeft een presentatie/demonstratie.

Men kan zich vóór 24 augustus opgeven door een e-mail te sturen naar parkinsoncafe@liemerije.nl of te bellen naar 088 0441999. Meer informatie staat op www.parkinsoncafezevenaar.nl.

Iedereen is dinsdag 27 augustus van 14.00 tot 16.00 uur welkom in Parkinson Café Zevenaar bij Liemerije Zevenaar (Hunneveldweg 12 Zevenaar).

Meer berichten