(foto: Hero Images)
(foto: Hero Images) (Foto: Hero Images)

Klik & Tik

ZEVENAAR - Meld je aan voor een gratis cursus: Kennismaken met internet. Wil je ook leren browsen, navigeren en e-mailen? Kunstwerk! De Bibliotheek Liemers start met Klik & Tik trainingen.

Hiermee ga je onder begeleiding aan de slag met het online cursusprogramma Klik & Tik. Na afloop van de cursus kun je zelfstandig het internet op. Deze cursus is ook zeer geschikt voor mensen die via het UWV naar de Bibliotheek komen. Wij helpen je graag op weg in werk.nl.
De Klik & Tik cursus bestaat uit zes bijeenkomsten, waarbij de volgende onderwerpen behandeld worden: Het internet op; Websites bekijken; Zoeken met een zoekmachine; Invullen van aanvragen; E-mailen;Downloaden. Je kan je aanmelden via activiteitenbibliotheek@liemerskunstwerk.nl.

Word Digisterker en volg de gratis cursus

Je leert in vier woensdagochtenden hoe je gebruik kunt maken van diverse digitale (overheids) diensten. Wil je leren hoe je gebruik kunt maken van digitale (overheids) diensten van bijvoorbeeld de gemeente, het UWV of de belastingdienst? Onze cursus Digisterker helpt je op weg. Wat leer je?
Voor veel overheidswebsites heb je een DigiD nodig. Leer een DigiD aan te vragen en te gebruikenHet zoeken en vinden van informatie op de websites van de gemeente en andere overheidsorganisatiesJe leert in te loggen in persoonlijke omgevingen van overheidswebsites (zoals Mijn toeslagen, Mijn overheid, werk.nl)Je leert online toeslagen aan te vragen en afspraken te maken met overheidsorganisaties

Je kan je aanmelden via activiteitenbibliotheek@liemerskunstwerk.nl

Windows 10 voor beginners

Wil je meer weten over het werken met Windows 10? Schrijf je dan in voor de cursus Windows 10 voor beginners. In een kleine groep ga je aan de slag met onder andere de volgende onderwerpen:Korte introductie Windows 10, wat is een Microsoftaccount en waarom heb je dat nodig.De mogelijkheden van het Bureaublad.Bestanden en mappen beheren met Windows Verkenner.Wat zijn apps en hoe ga je hiermee om.Wat is Windows StoreInternetten met browser Edge. E-mailen met de app Mail. Onderhoud en veiligheid.

Duur van de cursus: vier bijeenkomsten van twee uur. Je kan je aanmelden via activiteitenbibliotheek@liemerskunstwerk.nl.