De traditionele vendelhulde voor het college van B&W (gemeente Duiven) op kermismaandag. (foto: Willem Tell)

Loo vier dagen in de ban van Loose kermis

LOO - Loo maakt zich op voor vier dagen groot feest. Van zaterdag 17 tot en met dinsdag 20 augustus viert het dorp de Loose kermis bij schutterij Willem Tell (in het schuttersgebouw aan de Loostraat).

Alle kermisdagen zorgt toporkest Anderkovver voor een topsfeer in het schuttersgebouw van Willem Tell. Met muziek voor jong en oud en een energieke show weet deze Brabantse vijfmansband het publiek zeker te raken. Leden, jeugdleden en kermiskaarthouders van Willem Tell hebben alle dagen vrij entree. Anderen voor tien euro (avond). De toegang overdag is voor iedereen gratis.

Op kermismaandag is er het koning(inne)schot. Afgelopen jaar waren er liefst zeven kandidaten voor de felbegeerde titel en ook dit jaar is de animo voor deelname naar verwachting behoorlijk. Dit jaar mogen vrouwen voor het eerst meeschieten.

Loo is tijdens de kermis prachtig versierd. Het processiecomité zorgt voor een schitterend decor als de processie op zondag (12.00 uur) door de straten trekt. En alle kermisdagen staan er in het dorp twaalf schitterend versierde erebogen. Willem Tell zet een bogencompetitie op. Daarbij zijn een wisselbeker en geldprijs te verdienen. Ook is er een aanmoedigingsprijs.

Kermisdinsdag is de familiedag. ’s Ochtends is er vanaf 9.00 uur een schuttersontbijt voor alle geüniformeerden en leden die meetrekken met de schutterij. Om 10.15 uur begint de jeugdochtend. Ballonartiest Pieter maakt gratis ballonfiguren, er wordt geschminkt en elk kind krijgt twee vrijkaarten voor een attractie. Kinderen maken een ereboog die voor de deur wordt geplaatst.