Logo gemeentenieuwsonline.nl

Duivense Sportverkiezing in Loo

DUIVEN - De Duivense sportverkiezing, die 31 januari 2020 voor de derde keer wordt gehouden, krijgt een professionelere opzet. Het bestuur heeft een stichting in het leven geroepen zodat meer donateurs en sponsors kunnen worden gevonden.

De eerste sponsors hebben zich al gemeld. De Duivense fotograaf Jacques Kok sponsort voor 250 euro de categorie beste sportfoto en Fysiospecialisten Duiven ondersteunt voor datzelfde bedrag de categorie aangepast sporten. Ook hebben zich inmiddels tien bedrijven gemeld die de verkiezing met elk 50 euro sponsoren, die hiermee Vriend van de Duivense Sportverkiezing zijn geworden.

Er zijn vier prijzen: sporter of sportteam, aangepast sporter of sportteam, de meest bijzondere sportprestatie en de mooiste sportfoto. Een achtkoppige jury beslist wie met de prijzen naar huis gaan. Daarvoor moeten inwoners en verenigingen van de gemeente Duiven wel plaatselijke sporthelden voordragen. De nominatie voor alle categorieën is opengesteld van 15 oktober 2019 tot en met 14 januari 2020. Sportfoto’s en nominaties voor sporters / sportteams kunnen worden ge-e-maild naar info@duivensesportverkiezing.nl.

Voor voorzitter Mathieu Maanders van de Duivense sportverkiezing is de stichtingsvorm een noodzakelijke stap om het jaarlijkse evenement te professionaliseren. “We willen de reikwijdte van de Duivense sport vergroten, zonder afhankelijk te zijn van een gemeentelijke of provinciale subsidie. Hoe meer geld we werven via bedrijven en inwoners, hoe meer erkenning we onze lokale sporters kunnen geven.”

Meer berichten