Logo gemeentenieuwsonline.nl
Het opmeten van de geschoven afstand is een secuur werkje. (foto: muziekvereniging Crescendo)
Het opmeten van de geschoven afstand is een secuur werkje. (foto: muziekvereniging Crescendo) (Foto: Muziekvereniging Crescendo)

Open Ooyse bierpulschuifwedstrijden

OOY - Op zondag 25 augustus worden de elfde Open Ooyse bierpulschuifwedstrijden gehouden. Ook dit jaar zal het evenement, georganiseerd door muziekvereniging Crescendo, weer in het schuttersgebouw van schutterij EMM aan de Slenterweg 2 in Ooy-Zevenaar plaatsvinden.

Het concept is zo aantrekkelijk dat het inmiddels al een aantal keren is verhuurd. Er is zelfs belangstelling getoond van buiten de landsgrenzen.

Naast de bestaande evenementensponsor, de Duitse bierbrouwer Veltins, is er ook een nieuwe baansponsor gevonden. Van Klaveren grondverzet en infra uit Katwijk aan Zee (!), zal de komende jaren onze nieuwe bierpulschuifbaan financieren.

Men schuift op een 27 meter lange baan en er wordt gestreden om de Willy Hendriks Bokaal, vernoemd naar de bedenker van dit spektakel. Veltins zorgt voor de overige aantrekkelijke prijzen in natura.

De toeschouwers kunnen baanvakken aanschaffen. Al het bier dat in hun baanvak terechtkomt wordt gratis aan hen ter beschikking gesteld.

Het geheel wordt weer omlijst met een ludieke presentatie en een prachtig scorebord met veel songfestivalgehalte. De teams hebben veelal een eigen tenue aan en ook het publiek hult zich steeds vaker in een toepasselijke Biergarten-outfit. Een dolle boel natuurlijk. DJ-Niels zorgt weer voor gezellige schuifmuziek.

Om 12:00 uur gaat de zaal open en vanaf 13:00 uur start het programma.

Personen boven de 18 kunnen zich inschrijven met een team via de website: bierpulschuiven.nl. Deelname kost 18 euro per team (via de website). In de zaal kost het inschrijven 25 euro. Baanvakken gaan, als vanouds, voor 18 euro van de hand (in de zaal).

Meer berichten