Logo gemeentenieuwsonline.nl

Bijeenkomst volwassenen 2019 in Zevenaar

ZEVENAAR - Het Zevenaars comité voor het stedencontact organiseert dit jaar weer een (jaarlijkse) bijeenkomst voor volwassenen. Dat betekent dat circa 15 personen uit Weilburg van 5 tot 8 september te gast zullen zijn in Zevenaar.

Het gaat er bij deze uitwisseling vooral om dat de deelnemers uit de zusterstad in contact komen met Zevenaar en haar inwoners. Om dat doel te bereiken is het onder andere van wezenlijk belang dat de buitenlandse gasten worden ondergebracht in gastgezinnen. Immers, door de contacten in de huiselijke sfeer kunnen de mensen uit Zevenaar en Weilburg op een ongedwongen manier met elkaar kennismaken.

Bij de samenstelling van het programma wordt een nieuw onderdeel ingevoerd dat op vrijdag 6 september in praktijk wordt gebracht. Het bestaat uit de volgende elementen.
* Bezichtiging/excursie nieuwe gemeentehuis.
* Informatie over het 'nieuwe werken' in de gemeentelijke organisatie.
* Lunch
* Bezichtiging/excursie Hal12.
Het Zevenaars comité wil daarmee bereiken dat de deelnemers 'meer bewust' meedoen, dus dat de gasten en gastgezinnen vooral ook meedoen, omdat zij concreet belangstelling hebben voor dat programmaonderdeel.
Het comité hoopt dat dit nieuwe onderdeel ook enthousiast wordt ontvangen door de Zevenaarse (kandidaat)gastgezinnen. In Weilburg zal bij de werving van de deelnemers hiervoor ook extra aandacht worden gevraagd.

Spreekt u dit aan? Meldt u zich dan aan als gastgezin. Dat kan bij voorkeur via het e-mailadres info@stedencontact.nl. U kunt ook contact opnemen met Jan Boerboom, 525014.
En wat let u om uw familie en kennissen ook te vragen om mee te doen aan deze vernieuwde uitwisseling. Zo'n deelname levert echt leuke en interessante ervaringen op! Bij de opgave kan worden vermeld of men de voorkeur geeft aan 1 persoon of een echtpaar.

Ter informatie: de Weilburgers komen donderdagavond 5 september aan. De zaterdag 7 september kan worden ingevuld door de gastgezinnen en wordt afgesloten met een gezellige avond. Zondag 8 september vertrekken de gasten tegen 15.00 uur weer naar Weilburg.

Meer berichten