Logo gemeentenieuwsonline.nl
Eva Visser actief op de klimwand, die ze met veel bravoure nam en die haar het klimvaardigheidsbewijs opleverde. Iets dat de fotograaf later ook presteerde. (foto: Eva ter Maat)
Eva Visser actief op de klimwand, die ze met veel bravoure nam en die haar het klimvaardigheidsbewijs opleverde. Iets dat de fotograaf later ook presteerde. (foto: Eva ter Maat) (Foto: Eva ter Maat)

Eva Visser verlaat Liemers College met diploma en LCAward

ZEVENAAR - Enthousiast geworden door verhalen van vrienden besloot Eva Visser meer te doen op school dan leren voor een diploma. Zij ging zich niet alleen inzetten voor medeleerlingen, maar ook voor een weeshuis in Oeganda. De sportieve uitdaging ging ze aan door een klimcursus te volgen.


Door Piet van Breukelen

Toen Eva in de 4e klas VWO eigenlijk via vrienden te horen kreeg wat er nodig was om in aanmerking te komen voor de LCAward, was ze direct verkocht. Zich vooral ook inzetten voor anderen en daarmee zichzelf als mens ontwikkelen; dat was wat ze wilde. Tijdens haar eerste project, het opknappen van een weeshuis in Oeganda, heeft ze misschien wel het meeste geleerd. Dat was ook nodig, want het project werd uitgevoerd door negen leerlingen met Anno Koning en Jan van den Heuij als begeleiders. Dan moet je veel met elkaar overleggen, plannen en samenwerken. En elkaar vertrouwen dat je de gemaakte afspraken nakomt. In verband met dit project bezocht ze ook het Afrika Museum in Nijmegen, om meer over de Afrikaanse cultuur te weten te komen.

Op sportief vlak heeft Eva tegelijk met Eva ter Maat een klimcursus gevolgd en veel geleerd over klimtechniek en klimapparatuur. Het klimvaardigheidsbewijs was het logische gevolg. De maatschappelijke pijler verdiende ze met het geven van bijles aan medeleerlingen en op school werken als leerling acteur. Met anderen speelde ze dan klassesituaties na die voor de docent dan voor de nodige feedback moest zorgen. Ook was ze actief betrokken bij de vakantiespelen in Tolkamer. Eva heeft in alles wat ze aanpakt aangetoond dat je van haar op aan kunt, aldus Jan van den Heuij.

Meer berichten