Logo gemeentenieuwsonline.nl

Een interactieve middag bomvol activiteiten voor jong en oud!

LIEMERS - Insecten kleurrijk, wonderlijk en bijna onaards bizar! De viering van het 10-jarig bestaan van de plaatselijke IVN staat in het teken van insecten.


Tijdens een interactieve middag met lezingen over vlinders door Constanze Mager, bioloog van Burgers Zoo; over libellen door Wim Gerritsen; over spinnen door Peter van Helsdingen, gastonderzoeker van Naturalis; nut en noodzaak bloemrijke akkerranden door Frank ter Berg en Anne Oosterbaan.

Naast de lezingen kunnen bezoekers het gebied rondom het openluchttheater ontdekken. Met een bezoek aan de bijenstal; kunt u mee met een insectenwandeling onder leiding van een gids; of kunt u op pad met een fotografe die u tips & tricks aanreikt voor het maken van natuurfoto's. Blijft u liever in het openluchttheater, dan is onze quiz een gezellig en leerzaam alternatief.

Er staan diverse organisaties met een stand om informatie op allerlei gebied rondom insecten met u te delen. Onze jonge gasten kunnen onder begeleiding zoeken naar kleine waterdiertjes. Er staan enthousiaste vrijwilligers klaar om met ze te knutselen.

Een middag bomvol activiteiten voor jong en oud! Die u geheel naar eigen wens kunt invullen. En alsof dat nog niet genoeg is, hebben we deze middag ook nog een primeur: een sneak preview van een boek van/door twee Natuur Actief teamleden. Laat u verrassen!

Het volledige programma staat binnenkort op www.ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek/werkgroep-natuur-actief.

Meer berichten