Bloeiende waterlelie Panoven. (foto: tj)
Bloeiende waterlelie Panoven. (foto: tj) (Foto: tj)

Respectvol omgaan met De Breuly en Panoven!

ZEVENAAR - Op maandag 8 juli was er een bijeenkomst in het Gemeentehuis van Zevenaar met afgevaardigden van onder andere Vrienden van de Breuly, HSV De Breuly, politie, gemeente, afvaardiging van de buurt, natuurorganisaties en GoClean de Liemers om ontstane overlast bij recreatieplas De Breuly te bespreken.

Als kernpunt werd de afvalproblematiek onder de loep genomen, waarbij besproken werd of erop gestuurd moet worden dat bezoekers van De Breuly hun eigen afval weer mee naar huis nemen. Uit het gesprek kwam naar voren dat er veel afval naast de afvalbakken blijft liggen en dat er meerdere vrijwilligers lopen om De Breuly netjes te houden.

Daarnaast kwamen ook andere zaken aan bod zoals vandalisme/vernielingen, overlastgevend gedrag en de regelgeving. De aanwezigen waren het er over eens dat de Breuly een uniek gebied, een natuurlijk zwemwater van topkwaliteit, een mooie visplas en een geweldig biotoop met bijzondere planten en dieren is. Dat wil iedereen ook heel graag zo houden. Respectvol omgaan met De Breuly moet het doel zijn.

Voor de lange termijn is afgesproken dat de diverse belangengroepen samen met de Gemeente de regelgeving en de informatie op borden in het gebied verder gaan verbeteren en aanpassen Op de korte termijn zal er ook waar nodig repressief worden opgetreden door politie en boa's. De politie doet al enorm veel, maar zal dit intensiveren, zowel opvallend als onopvallend. (Marloes Heebing, Go Clean De Liemers; Frans van der Wee, Politie Zevenaar; Toon Janssen, HSV De Breuly)