Logo gemeentenieuwsonline.nl

Giesbeek A&D Totaal Triathlon: nieuw evenement

Giesbeek - Op 18 augustus is de allereerste recreatieve triathlon in Giesbeek. Wat begon als een bootcamptraining bij het strand voor inwoners van Giesbeek en de omgeving, gaat nu uitgroeien naar een heus recreatief triathlon evenement. Vanaf 10.00 uur is De Giese Kop een paradijs voor triatleten.

Tony Ashek, organisator: "Ons doel is om Giesbeek, de Rhederlaag en sport te promoten en mensen in de beweging te brengen. Door lekker in de buitenlucht te trainen hopen we ziekte en obesitas te verminderen. De laatste jaren wint de triathlonsport steeds meer aan populariteit. In 2018 hebben we met de bootcampgroep al een kleine triathlon gehouden en dat smaakte naar meer. We gaan er met de hulp van een flink aantal enthousiaste vrijwilligers en sponsoren een geweldig evenement van maken. Onze hoofdsponsor, A&D Totaal zorgt onder andere voor de veiligheid tijdens het evenement."

Meerkeuzetriathlon

Op 18 augustus kunnen de deelnemers kiezen uit verschillende afstanden. Voor de beginners is er de minitriathlon met 250 meter zwemmen, 11,8 kilometer fietsen en 2,5 km hardlopen. Wil je meer uitdaging? Kies dan voor de achtste Triathlon met 500 meter zwemmen, 23,6 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Of ga voor de achtste Estafette en doe met meer mensen mee aan één van deze onderdelen.

Goede doel

Doe je mee aan deze nieuwe triathlon, dan gaat ook een euro van het inschrijfgeld naar een mooi goed doel: onderzoek naar Pulmonale hypertensie: een ongeneeslijke, progressieve en dodelijke longaandoening die uiteindelijk hartfalen veroorzaakt. Deelnemers kunnen zich aanmelden via www.giesbeektriathlon.nl.

Meer berichten