"Kom je bij ons aan tafel?"

Op zaterdag 13 juli is de eerste proeftafel met lekkers uit de Liemers te vinden bij Intratuin in Duiven. Onder het mom ‘Kom je bij ons aan tafel’ worden Liemerse consumenten uitgenodigd om de kennis te maken met de grote diversiteit aan producten uit eigen streek. Zomerfruit en ijs staan centraal op deze eerste proeftafel uit een reeks van maandelijks terugkerende smaakevenementen.

Het thema van de proeftafel wisselt maandelijks. Na de proeverij van zomerfruit en ijs op 13 juli kan de bezoeker later dit jaar kennismaken met andere smaakthema’s. Uiteraard zijn de producten ook ter plekke te koop. Op zaterdag 13 juli worden de waren aangeboden door IJsboerderij Steenoven, Kampschreur Kersen en Hippe Koeien.

Lokaal produceren, lokaal consumeren

De voordelen van lokaal consumeren zijn legio: door producten uit eigen streek te gebruiken, is minder transport dus brandstof nodig, blijven de producten verser, kunnen ze langer op natuurlijke wijze rijpen en smaken ze daardoor nog beter. Bovendien stimuleert de consumptie van streekproducten de lokale economie.

Samenwerkende streekpartners

De proeftafel is ontstaan uit een samenwerking tussen diverse regionale producenten, belangenorganisaties Liemers Trots en LTO en projectteam Korte Ketens in het Liemers Landschap met steun van de Liemerse gemeenten en provincie Gelderland. Hiermee vragen de samenwerkende partijen aandacht voor het vaker en meer consumeren van streekgebonden producten.